menu☰

5 coolste auto gadgets van 2019

Het is je vast al opgevallen dat er tegenwoordig steeds meer en steeds langere files staan in heel Nederland, ook buiten de spits om. Doordat de economie blijft groeien, groeit het aantal auto’s op de weg ook. Hoewel de capaciteit van het wegennet ook toeneemt, is dit niet voldoende om de sterke groei op te vangen. Je zult dus vaker in de file staan. Met de coolste gadgets kan je de tijd die je in jouw auto doorbrengt, aangenamer maken. Hier noemen we er vijf.

Een zelfsluitende telefoonhouder
Wanneer je in de file staat of ergens naartoe moet rijden waar je nog nooit bent geweest, is het fijn om jouw navigatie aan te kunnen zetten. Tegenwoordig doet iedereen dat gemakkelijk via een navigatie-app op de telefoon. Maar je mag natuurlijk niet de telefoon vasthouden en als je hem naast je neer moet leggen, kun je het ook niet goed zien. Bovendien kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties, doordat je steeds naast je moet kijken of je wel goed rijdt. Daarom mag een telefoonhouder natuurlijk niet ontbreken.
Een zelfsluitende telefoonhouder is een telefoonhouder die, je raadt het al, automatisch om de telefoon sluit. Je kunt hem eenvoudig met een herbruikbare zuignap op moeilijke plekken bevestigen. Zowel op de ruit, als op het dashboard.

Magnetische telefoonhouder
Een andere soort telefoonhouder die veel wordt gekocht, is de magnetische. Je plakt een magneetstripje achterop jouw telefoon en bevestigt de connector op het ventilatierooster. Vervolgens kun je jouw telefoon aan de connector bevestigen. De magneet maakt dat de telefoon 360 graden kan draaien en het heeft een klein design. Doordat je hem bevestigt op het ventilatierooster, hoef je hem niet op het raam te bevestigen. Dit zit het zicht niet in de weg en je voorkomt ook kringen op de autoruit.

De dashcam
De laatste jaren is de vraag naar dashcams steeds groter geworden. Je bevestigt hem op jouw dashboard, raam of aan de spiegel en kunt ermee de weg en de verdere omgeving voor jouw auto filmen. Mocht er in jouw buurt een ongeluk gebeuren of mensen houden zich niet aan de verkeersregels, dan kan je dit eenvoudiger aantonen met de filmpjes van jouw dashcam.
Je hoeft hem natuurlijk niet alleen te gebruiken voor negatief rijgedrag. Je kunt er ook mooie routes mee filmen. Ga je bijvoorbeeld een rondreis maken door Europa? Dan kan je met die filmpjes een mooie compilatie maken. Het is wel belangrijk dat je de dashcam test, voordat je hem gebruikt. Het zou zonde zijn als achteraf blijkt dat hij niet werkte.

De powerbank / power USB oplader
Niets is vervelender dan een lege telefoon onderweg. Niet omdat je op jouw telefoon moet zitten onderweg, want dat is hartstikke gevaarlijk. Nee, omdat je soms de weg niet weet of bijvoorbeeld een file wilt omzeilen. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor: de USB-autolader, de beste powerbank voor in de auto. Deze gadget bevestig je eenvoudig in de sigarettenaansteker-uitgang. Het heeft USB-poorten, waar je jouw oplader in kunt doen.

Bluetooth-carkit
Dit apparaat voorkomt ook boetes onderweg. Je kunt er namelijk handsfree mee bellen. Via bluetooth maakt hij contact met jouw telefoon. Sommige varianten kun je zelfs met jouw stem bedienen. Dit zorgt er al helemaal voor dat je jouw telefoon niet hoeft aan te raken. Jouw handen kun je dus veilig op het stuur houden.