Je hoort het steeds vaker, je auto importeren" /> Je hoort het steeds vaker, je auto importeren"> Je hoort het steeds vaker, je auto importeren"> PUUR Porsche Magazine - Een auto importeren uit Duitsland, d

Een auto importeren uit Duitsland, de voordelen

Je hoort het steeds vaker, je auto importeren vanuit het buitenland. Je importeert hem zelf uit Duitsland, maar waarom? Dat moet toch een heel gedoe zijn? En in Nederland zijn er toch ook genoeg auto’s te koop?

Voordelen van het importeren van een auto
Een auto aanschaffen uit het buitenland is een keuze die steeds meer voor komt bij de Nederlanders. Vooral Duitsland is populair. De voordelen van een auto importeren liegen er ook niet om!

Prijsvoordeel
Een van de belangrijkste en misschien wel de belangrijkste redenen waarom Nederlanders ervoor kiezen een auto uit Duitsland te halen heeft te maken met het prijsvoordeel. De auto’s in Duitsland zijn nou eenmaal een stuk goedkoper dan in Nederland. Het is ook nog eens zo dat je met Duitse handelaren en dealers prima kan onderhandelen.

Groot aanbod!
Logisch maar Duitsland is natuurlijk veel groter dan Nederland waardoor er een groter aanbod is. Daar komt bij dat het een autoland bij uitstek is. Ben jij opzoek naar een auto om te importeren kijk dan op Import-autos.nl.

Luxer
Het grootste deel van de Nederlandse occasions komt uit de lease. Het is dan ook niet gek dat de meeste auto’s door de bijtelling niet super luxe zijn uitgevoerd. In Duitsland hebben ze dat veel beter voor elkaar, het komt dan ook maar zelden voor dat de auto’s niet vol uitgevoerd zijn. En dan ook nog eens een voordeligere prijs.

BPM& Europese garantie
In Duitsland kan je ook flink besparen op de BPM. Dat kan door op de juiste manier aangifte te doen, daarmee kan je honderden tot duizenden euro’s besparen. Wanneer je een jonge occasion uit Duitsland koopt die nog binnen de merkgarantie valt kan je daarmee gewoon naar een dealer bij jou in de buurt. Alle autofabrikanten hebben een Europese dekking namelijk. Het is daarnaast ook nog eens zo dat als de auto die je koopt buiten de merkgarantie valt een Duitse dealer of handelaar je verplicht een jaar garantie moet geven. Daar kunnen ze niet onderuit.