Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Iets met mosterd en maaltijd

Net als Porsche, Maserati, Bentley en Lamborghini wil ook Ferrari zich minder afhankelijk maken van alleen maar sportwagens. Naar verluidt hebben ze in Maranello ook plannen voor een sportieve terreinwagen, meldt persbureau {Bloomberg}.
De Italianen zouden vanaf 2021 jaarlijks 2000 van het nieuwe model willen verkopen, aldusBloomberg op basis van verschillende bronnen. Daarmee zou het bedrijf mikken op een verkoop van meer dan 10.000 verkochte modellen per jaar om in 2022 twee keer zoveel winst te maken. Met name in Azië denkt Ferrari dat de SUV gretig aftrek zal vinden.
De auto van Ferrari zal meer ruimte hebben dan de GTC4Lusso (zie foto), waarin vier personen passen. Dat Ferrari toch nadenkt over een SUV is opmerkelijk, bestuursvoorzitter Sergio Marchionne had altijd bezwaren tegen het ontwikkelen van zo'n type wagen, schrijft het persbureau. Maar Ferrari heeft met name het grote succes van de {moneymaker} Porsche Cayenne met lede ogen aangezien. En ook komt Lamborghini binnenkort met de Urus, introduceerde Bentley in 2015 de Bentaygaen onthulde Maserati vorig jaar de Levante.