Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Lekker: de 991 GT3 met Touring Package

Wij vinden ‘m lekker, de nieuwe uitvoering van de 911 GT3 met Touring Package. Porsche introduceerde ‘m op de IAA in Frankfurt. De 991 GT3 met Touring Package heeft grote luchtinlaten aan de voorzijde. Andere kenmerken zijn de zilverkleurige raamlijsten en de sportuitlaten. Ook nieuw is de spoiler. Die is bij de Touring Package voorzien van een Gurney-flap, een extra rand die kan bewegen. Het grootste verschil bij het exterieur met de welbekende 911 GT3 is dus het ontbreken van de enorme achterspoiler. Die subtiliteit maakt ‘m zeer begeerlijk, vinden wij.
Het interieur oogt klassiek. Geen alcantara dus, maar echt leer. Het stuur met een 12-uursmarkering, de schakelpook, de armleuningen, de afdekking van het opbergvak in de middenconsole en de deurgrepen zijn afgewerkt met zacht leder. Het middendeel van de sportstoelen is gemaakt van stof en net als de stiksels uitgevoerd in het zwart.
Op motorisch gebied wijkt de Touring Package-uitvoering niet af van z’n bespoilerde broertje. De 4.0 liter zescilinder-boxermotor beschikt over 500 pk en heeft een maximaal koppel van 460 Nm. Met z’n handgeschakelde zesbakspurtdeze versie van 0 naar 100 km/h in maar 3,9 seconden en de topsnelheid ligt op 316 km/h.
De Porsche 991 GT3 met Touring Package wordt begin 2018 op de Nederlandse markt verwacht. Hij kost € 234.950, dus een tikkie duurder dan de standaard GT3 die vanaf € 230.200 leverbaar is.