Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid

Porsche levert z’n nieuwe hybride aandrijflijn met V8 turbomotor vanaf november ook in de ruime Panamera Sport Turismo. Met een vermogen van 680 pk en een koppel van 850 Nm is de Turbo S E-Hybrid Sport Turismode krachtigste Sport Turismo die je kunt krijgen. 440 pk wordt geleverd door de 4.0 V8 turbomotor, de elektromotor draagt 100 kW (136 pk) bij.
Porsche geeft indrukwekkende cijfers op voor de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, ze zijn namelijk gelijk aan die van de limousine met dezelfde aandrijflijn. Accelereren van 0 naar 100 km/hdoet ‘ie in 3,4 seconden, de topsnelheid is 310 km/h en het brandstofverbruik is volgens Porsche 3,0 l/100 km (1 op 33,3), maar dat is uiteraard maar in theorie. De plug-in hybride kan 49 kilometer op pure elektriciteit rijden.
Porsche rust de nieuwe uitvoering uit met alle moderne ondersteltechniek die het merk te bieden heeft. Driekamer luchtvering, dynamische chassiscontrole en een sperdifferentieel: het zit er allemaal op. Een actieve achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk bij hogere snelheden.
De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is vanaf nu te bestellen voor 202.400 euro. Het is daarmee niet alleen met afstand de snelste en krachtigste Sport Turismo, maar ook de duurste.