Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Tanja Stadnic schilder clinic. Fine Art, Fine Cars, Fine Food in samenwerking met Porsche Centrum Gelderland.

 

Uw eigen Porsche op doek (t.w.v. €750,-)  Lekker eten en drinken op een top locatie voor slechts € 349,- 


Meld u nu aan!

Wie zich wil aanmelden voor deze clinic van Tanja Stadnic bij Porsche Centrum Gelderland kan dat doen door het invullen van onderstaand formulier.

De kosten bedragen € 349,-. Per clinic kunnen twintig koppels zich inschrijven, dus wees er snel bij!

Wat: Tanja Stadnic Kunst Clinic
Wanneer: 19 september 2017, vanaf 19.30 uur
Waar: Porsche Centrum Gelderland
Kosten: € 349,-

In de relatief korte tijd dat Tanja Stadnic zich professioneel bezighoudt met het abstract schilderen van Porsches, is ze uitgegroeid tot een kunstenares van naam. Haar doeken hangen inmiddels bij liefhebbers over de hele wereld. De passie om Porsches te schilderen moet je niet voor jezelf alleen houden, vindt de kunstenares. Daarom organiseert ze in samenwerking met PUUR en Porsche Centrum Gelderland een unieke workshop onder het motto ‘fine cars, fine food, fine art’ waaraan ook jij kunt meedoen.
Tekenen doet kunstenares Tanja Stadnic al sinds ze een potlood kan vasthouden.Na zich een tijd op abstracte kunst in de breedste zin van het woord te hebben gericht, schildert ze sinds ruim een jaar Porsches in een abstracte stijl.Stadnic focust zich nu alléén op de wereldberoemde sportauto’s uit Zuffenhausen; verzoeken om andere merken op doek te vereeuwigen, wimpelt ze af. Want met een Ferrari, Lamborghini of Jaguar heeft ze he-le-maal niks. “Kijk in mijn garage; wij rijden thuis alleen maar Porsche. Mijn passie ligt bij dat merk; alleen dáár wil ik mee werken.”
Natuurlijk blijft de achtergrond van Tanja Stadnic als abstract kunstenaar ook in haar Porsche kunstwerken evident. De schoonheid van contrasten zie je terug op haar doeken. ‘Tanja weet hierbij telkens de schoonheid van sportieve lijnen, klasse en opvallende uitvoeringen te plaatsen op een achtergrond met een verhaal dat steeds opnieuw tot de verbeelding spreekt’, staat op haar website te lezen. En daar is nog steeds geen woord aan gelogen.

Naam
Stadnic heeft zich het afgelopen jaar een slag in de rondte gewerkt. Geen Porsche-treffen was compleet zonder de aanwezigheid van de blonde kunstenares; zo was zij in mei ook aanwezig bij het PUUR Porsche Treffen in Best. Dagelijks ontploft haar Linkedin-account van mensen van over de hele wereld willen weten wat Tanja Stadnic in het ‘verre’Enschede nu eigenlijk aan het doen is. Al haar investeringen betalen zich uit. Inmiddels begint haar naam zich binnen de Porsche-wereld te vestigen. Klanten van over de hele wereld kloppen bij haar aan en willen hun eigen Porsche in acrylverf aan de muur hebben hangen. Haar ‘snelle werken’ raken blijkbaar een gevoelige snaar bij liefhebbers en bezitters van sportieve bolides. “Een Porsche is emotie die ik met deze mensen deel,” vertelt Stadnic in haar leuke accent waarmee ze haar oorspronkelijke afkomst uit Moldavië niet geheel kan verbloemen. “En die emotie probeer ik in mijn doeken te vatten. Daarnaast wil ik die emotie graag overbrengen op anderen; ze zelf laten beleven wat het is om een Porsche op een kunstzinnige manier in een schilderij te integreren. Zo is het idee ontstaan om een workshop te organiseren.”

Alternatief avondje uit
Het idee is even eenvoudig als briljant. Stadnic organiseert dinsdagavond 19 september vanaf een uur of zeven een kunstclinicin de showroom van Porsche Centrum Gelderland – {theplacetobe} voor eigenaren van een Porsche al dan niet vergezeld door een partner. Maximaal twintig koppelskunnen met haar hulp een uniek kunstwerk in acryl maken van hun eigen Porsche. Daarbij wordt de inwendige mens niet vergeten; een cateraar serveert verse Japanse sushi vanaf de motorkap van een Porsche (!) en ook voor drank wordt gezorgd. De inspirerende omgeving van de showroom van de Porsche dealer in Heteren doet de rest; het is voor velen hét alternatieve avondje uit.
Nu hoef je niet gelijk Rembrandt, Brood, Appel (of Stadnic) te heten om je Porsche op een doek te vereeuwigen, vertelt de kunstenarester geruststelling. De deelnemers worden door haar een behoorlijk handje geholpen. Tanja Stadnic schildert in haar eigen kunstatelier vooraf de contouren van je auto al vast voor je op het doek en brengt ook al een passende omgevingal aan. “Het is ondoenlijk voor de deelnemers om op een avond een compleet kunstwerk te maken. Met name het schilderen van de contouren van de Porsche, de wielen, koplampen en de omgeving kostenorm veel tijd. Bovendien is het heel moeilijk om te belijning van een Porsche precies goed te treffen. Daarom doe ik dat al vast vooraf, aan de hand van een foto in hoge resolutie die de deelnemers me van tevoren aanleveren. Die foto moet dus een afbeelding zijn van je Porsche zoals jij wilt dat ie uiteindelijk op het doek komt te staan.”

Verrassing
Het echte schilderwerk start dinsdagavond 19 september pas na een introductie van Tanja Stadnic over schilderwerk in het algemeen en haar manier van werken in het bijzonder. Ze vertelt over de keuze van kleuren, de combinaties van elementen, accenten en belijningen die ook in abstracte stijl een sportieve schoonheid kennen. Pas daarna gaan de deelnemers aan de slag. Geassisteerd door de Porsche-liefhebster vervolmaken zij het doek van hun eigen auto. De creatieve gastenworden uiteraard voorzien van een eigen ezel met doek, een pallet met ruim voldoende acrylverf, kwasten en een spatelmes om in een abstracte stijl een unieke en kleurrijke voorstelling neer te zetten. Aan het eind van de avond volgt er nog een verrassing: iedereen mag zijn eigen schilderij mee naar huis nemen, wat een waarde vertegenwoordigt van ****. Als bevestiging dat het schilderij uniek is en onder auspiciën van Tanja Stadnic is geschilderd, ontvangen de kunstenaars-van-een-avond een echtheidscertificaat zodat exclusiviteit is gewaarborgd. Niet alleen heb je een originele ‘Tanja Stadnic’ aan de muur van je eigen auto in abstracte stijl, je hebt er nog eens zelf aan meegewerkt ook.

Fine food
Restaurant TAO uit Enschede zorgt voor ‘fine food’ tijdens de unieke workshop van Tanja Stadnic. TAO brengt typisch Japanse delicatessen als sushi, sashimi en teppan-yaki vlees- en visspecialiteiten mee naar Heteren.
De Japanse keuken staat met sushi, sashimi en soja voor gezond en verantwoord eten. Doordat het restaurant veel vis in de keuken gebruikt en weinig tot geen vet, zijn Japanse gerechten vet- en caloriearm. Maar belangrijker is dat het erg lekker is!

Interesse? Inschrijven doet u via deze link!