Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Het laatste nieuws

Porsche Centrum Maastricht Porsche Exclusive

Porsche Centrum Maastricht is per december officieel Porsche Exclusive Manufaktur Partner. Dat betekent dat bij deze vestiging altijd modellen met opties van de Porsche Exclusive Manufaktur te zien en te rijden zijn en dat speciaal getrainde adviseurs klaar staan.

Top-techneuten

Bij veel bedrijven kunnen werknemers na werktijd niet meer hun mail lezen. Dat is ter bescherming van de vrije tijd. Maar de Ondernemingsraad van Porsche wil nog een stapje verder. Mails die je buiten werktijd ontvangt worden eenvoudigweg gewist.

‘Mail me niet’

Bij veel bedrijven kunnen werknemers na werktijd niet meer hun mail lezen. Dat is ter bescherming van de vrije tijd. Maar de Ondernemingsraad van Porsche wil nog een stapje verder. Mails die je buiten werktijd ontvangt worden eenvoudigweg gewist.

Nieuw wereldrecord

Porsche heeft weer een wereldrecord op de Nürburgring gereden. Een bijzonder record, dit keer. Het merk reed met de Porsche Panamera Sport Turismo Turbo - met 550 pk en een top van 304 km/h - een rondje Ring in 12 minuten en 6 seconden.

‘911 (nog) niet elektrisch’

De komende tien tot vijftien jaar hoeven we geen 911 zonder verbrandingsmotor te verwachten. In andere woorden: een volledig elektrische Porsche 911 staat niet op de planning voor 2030. Wil je die elektrische Porsche wel, dan kun je dus beter een Mission E op je verlanglijstje zetten.

Porschekalender.nl

Wie wil weten welke activiteiten er allemaal rond Porsche worden georganiseerd, kan naast PUUR Porsche Magazine vanaf augustus ook terecht bij Porschekalender.nl. 

Snellaadnetwerk stukje dichterbij

De BMW Group, Ford Motor Company en de Volkswagen Groep met Audi en Porsche kondigen de joint venture IONITY aan. Deze organisatie ontwikkelt en implementeert het krachtigste snellaadnetwerk voor elektrisch aangedreven voertuigen in Europa.

Porsche schikt in zaak Walker

Meadow Walker, de dochter van de in 2013 omgekomen acteur Paul Walker, heeft een schikking getroffen met Porsche. Dat blijkt uit documenten waarover website {The Blast} beschikt.
 

Toyota hoopt op betere tijden

Toyota topman AkioToyoda bedankt iedereen die zijn merk dit raceseizoen gesteund heeft. “Ik weet dat onze fans gefrustreerd waren door onze prestaties op Le Mans. Zo voelde ik het persoonlijk ook. Na Le Mans van vorig jaar zag Porsche ons als een echte concurrent.

Less is more

Less is more. Onder dat motto lanceert Porsche de nieuwe 911 Carrera T. Porsche legt zelf graag het verband met de puristische 911 T uit 1968. Minder gewicht, kortere overbrengingen van de handgeschakelde transmissie en achterwielaandrijving met een mechanisch sperdifferentieel. 

In deze editie

Porsche people

Porsche-meester

Phil Bastiaans.

Als wereldwijd instructeur leert hij duizenden mensen de kneepjes van het Porsche-rijden. Wij spraken met

Phil Bastiaans.

...

Porsche introductie

'Why I drive a Porsche'

'De gemiddelde Porsche-rijder bestaat niet'

Fotograaf Ivo Verschuuren is klaar met zijn boek 'Why I drive a Porsche'. Wij waren bij de lancering. ...

Porsche test

Panamera Sport Turismo Turbo

De ultieme familiewagen

De eerste stationwagon van Porsche is een feit. We reden met de Panamera Sport Turismo Turbo. ...

Porsche racing

Toekomst verzekerd

Boxster Cup

De motor ligt straks niet meer achter de vooras, maar voor de achteras. Dit jaar gaat de Boxster Cup Live. ...