Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Het laatste nieuws

Verstappen in GT2 RS

Coureur Max Verstappen heeft een nieuwe 991 GT2 RS. Hoewel hij wat sponsoring betreft is verbonden aan het Britse Aston Martin, heeft dat de aankoop van de RS niet in de weg gestaan. Dat blijkt uit beelden die voor de race in Canada werden gemaakt waarbij Verstappen...

Porsche Meeting Haaglanden 2018 Zaterdag 23 juni

Kom gezellig bijpraten met het Haaglanden- team en alle bevriende Porscherijders. Er is meer te beleven dan ooit. De bars gaan zaterdagmiddag 23 juni om 16.00 uur open. De beste foodtrucks zijn er: van saté tot... 

Taycan laat publiek steigeren

De Porsche Mission E gaat in productie als de Porsche Taycan. Volgens Porsche betekent Taycan zoiets als 'levendig jong paard', al vindt het merk het op de een of andere manier niet relevant om erbij te vermelden in welke taal dat dan het geval zou zijn. De naam refereert aan het steigerend paardje in het logo.

Bridge-Porsche naar goede doel

De Porsche 911S, waarin hoofdpersonage Saga Norén rondrijdt in de Deens/Zweedse hitreeks The Bridge, wordt geveild voor het goede doel. De olijfgroene Porsche 911 uit 1977 zal op 13 juli worden geveild tijdens de Bonhams Festival of Speed ​​Sale in Goodwood.

Speedster Concept

Porsche heeft ter viering van de zeventigste verjaardag van het merk een nieuw studiemodel getoond, de 911 Speedster Concept. De conceptcar is door Porsche Motorsport ontwikkeld, dezelfde afdeling die verantwoordelijk is voor de 911 GT2 RS en GT3 RS.

Seksleven Porsche-rijder zeer bevredigend

Bij PUUR wisten we het al, maar nu ‘bewijst’ een onderzoek van Joyclub, een Duitse portaalsite rond seks en erotiek het: Porsche-rijders hebben niet alleen vaker, maar ook betere seks dan de bestuurders van andere merken. 

Dochter Komenda claimt ontwerprechten

Bij wie berusten de ontwerprechten van de Porsche 356 en z’n opvolger de 911? Is dat Porsche zelf of is dat de voormalige hoofdontwerper Erwin Komenda? Die vraag heeft de dochter van Komenda, Ingrid Steineck, voorgelegd aan de rechtbank in Stuttgart. 

Bentley krijgt Porsche aandrijflijn

De volgende generatie van de Bentley Flying Spur krijgt de hybride aandrijflijn uit de Porsche Panamera 4 E-Hybrid. Dat betekent minimaal 462 pk vermogen en een elektrische range van zo’n vijftig kilometer. Bentley maakt gebruik van de synergie van de Volkswagen Group.

Extreme RS zonder kenteken

Is de 911 GT3 RS je niet extreem genoeg? Dan biedt Porsche de oplossing in de vorm van de nieuwe GT3 R. Het enige nadeel is dat je er alleen mee naar het circuit kunt als je de racer achterop een aanhanger zet, want deze versie krijgt geen kenteken.
 

996 Only

De Belg Alain Heggerick van RUFIE organiseert 5 mei voor de tweede keer een meeting voor Porsche 996-rijders. De eerste keer kwamen de 996-gekken met hun auto’s in Maasmechelen terecht; dit jaar komen zij bijeen op een plek die – volgens Heggerick – de harten van menig Porschist sneller doet slaan: Porsche Centrum Gelderland.

In deze editie

Concours d'Elegance Paleis het Loo

'We gaan helemaal los'

Porsches zijn meestal geen concourswinnaars. Harm Lagaaij, Mark Wegh en Jan-Peter Nijmeijers vertellen waarom het op Concours d'Elegance Paleis het Loo nu wel het geval i...

Le Mans-collectie

Museumstukken gaan los

We kwamen een fraaie Le Mans-collectie tegen in de pitboxen van Laguna Seca. Ze werden zelfs losgelaten op het race-asfalt. Een zeldzame vertoning!...

Cayenne E-Hybrid

Krachtpatser met een stekker

Porsche introduceert de nieuwe Cayenne E-Hybrid, die een 340 PK 3.0 V6-benzinemotor met een 136 PK elektromotor combineert. Dat is pas een krachtpatser. ...

911 en 912 Club

Allemaal liefhebbers

De klassieke Porsche 911 en 912 Club Nederland bestaat 25 jaar. Leden vertellen over hun auto en de club. ...