menu☰

artikelen

Waar moet je rekening mee houden bij het verzekeren van een Porsche?

Voor velen is het rijden van een Porsche een echte droom. Toch kan het lastig zijn om je Porsche te verzekeren. In verband met de waarde en het aantal PK’s willen niet alle verzekeraars een Porsche verzekeren. Lees waar je rekening mee moet houden als je een dure auto wilt verzekeren. 


Een waardige dekking voor je Porsche
Om zorgeloos te kunnen genieten van je Porsche is een verzekering verstandig. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als er iets met je trots gebeurt. Je kunt kiezen uit een WA, beperkt casco of een allrisk autoverzekering. Bij een WA-verzekering is verplicht in Nederland en hierbij wordt alleen schade vergoed die jij bij anderen veroorzaakt. Een stapje verder is de beperkt casco verzekering. Dan ben je ook verzekerd tegen schade door diefstal, brand of weersomstandigheden. Wil je helemaal zeker zijn dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan? Dan kun je kiezen voor een allrisk verzekering. Bij een allrisk verzekering wordt alle schade vergoed, ook als jij die zelf veroorzaakt. 

 

Voorwaarden autoverzekering voor je Porsche
Je kunt niet bij alle verzekeraars een autoverzekering afsluiten voor je dierbare Porsche. Sommige verzekeraars hanteren een maximum motorvermogen van bijvoorbeeld 300kW of een maximale nieuwprijs. Ook zijn er specifieke beveiligingseisen verbonden aan het verzekeren van een duurdere auto. Verzekeraars weigeren auto’s te verzekeren die niet aan de minimum beveiligingseisen voldoen. Daarom is het belangrijk allereerst verschillende autoverzekeringen te vergelijken en de voorwaarden door te lezen. Een verzekering voor exclusieve auto’s is namelijk niet altijd nodig en dan kun je zomaar 15% op je premie besparen.