Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

Porsche 991.1 Carrera s

Wereldprimeur in Heteren

Porsche Classic Center Gelderland heeft z?n deuren geopend van het nieuwe pand waarin de luchtgekoelde klassiekers en youngtimers van Porsche centraal staan. Alle expertises die een klassieke Porsche op de weg houden zijn in Heteren exclusief onder een nieuw dak verzameld. Van verkoop tot onderhoud en van totale restauratie tot schadeherstel.

Porsche nieuws; Porsche Classic Center Gelderland

Terug op vertrouwde grond

Toeval bestaat niet. Het heeft zo moeten zijn dat Philippe Joosen - eigenaar van Raes Racing in Wommelgem (B) - in Itali? op een zeldzame 356 Pre-A Speedster stuitte, ?m bemachtigde en uitvogelde dat het belangrijkste deel van de historie zich in Belgi? afspeelde. Met respect voor de technieken van zestig jaar geleden herstelde hij de auto in oude luister.

Raes Racing restaureerde enige in Belgie geleverde 356 Pre-A Speedster

Les bleus

?Stay outside!? schreeuwt instructeur Patric me toe als ik de in Rivierablau uitgevoerde Porsche Macan Turbo met 200 km/h in de flauwe Dunlop-bocht richting de Dunlop-chicane jaag. ?Brake, brake, hard on the brake!? vervolgt hij zijn tirade, terwijl voor me legendarische Dunlop-boog opdoemt. Is dit echt? Begeef ik me daadwerkelijk op het circuit van Le Mans? Ja het is waar. Maar in plaats van 24 uur hebben we er zes!

Porsche Macan Turbo

Leuke Griekse tragedie

Vergeet de dwarse Grieken, hun problemen met geld, hun knoflookadem en hun minister president Alexis Tsipras. Griekenland is the place to be als je van auto?s houdt, zo constateerde een team van CineCars. Mirko Cocco en Leonie Hahn reden in een Porsche 924 Le Mans mee aan de rally Tour du P?loponn?se 2015. Het was in een aantal opzichten een Griekse tragedie, maar de Nederlanders genoten met volle teugen van het land en hun bewoners.

Porsche le mans

Heetgebakerd

We duiken deze editie niet alleen nog dieper in de State of Art Porsche Collection, maar ook in de historie van de Porsche 356 ?n die van de legendarische Carrera Panamericana straatrally.

Porsche 356 La Carrera Panamericana

Op jacht naar erkenining

Langzaam maar zeker groeit de waardering voor de 944, die zo lang door het leven moest als zwart schaap binnen Porsche-gelederen. De erkenning is op zijn plaats, want niemand kan eromheen dat het model een veelheid aan kwaliteiten biedt. Wie nog jaren blijft dubben, zal het gat tussen budget en prijsniveau zien groeien, dus het moment om actie te ondernemen breekt nu wel aan.

Koopgids: Porsche 944 (1981-1991)

Glibberig slotakkoord

De regenachtige finaleraces van de PCR werden dit jaar gereden bij de DNRT op Zandvoort. Het was een finale met veel glijden en glibberen, met veel schade en uitval tot gevolg. Gelukkig hebben de heren coureurs de hele winter voor de boeg om de auto weer voor elkaar te krijgen voor seizoen 2016.

Finaleraces porsche club racing 2016

Porsche met twee levens

Wanneer je een wapen in de strijd moet gooien dat zowel op het glooiende asfalt van de Nürburgring moet gloriëren, als in de nauwe straatjes van de Targa Florio, heiligt het doel alle middelen. Dat moet Porsche hebben gedacht toen het de extreem kleine, lichte en krachtige 908/03 ontwierp. De auto bleek een multitalent, dat in dit geval na een harttransplantatie vrolijk aan een tweede leven begon.

Porsche 908 Turbo

Overige edities