Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

911 meest betrouwbaar

De Porsche 911 is de winnaar van de jaarlijkse betrouwbaarheidstest van het Duitse onderzoeksinstituut TÜV. In het onderzoek werden 231 autotypen onderzocht na minimaal twee jaar gebruik. Daarbij ging het niet alleen om de dure jongens. De weinig spectaculaire Hyundai i20 bijvoorbeeld blijkt zeer betrouwbaar en belandde op de zevende plaats.
De TÜV (Technischer Überwachungsverein) houdt zich in Duitsland bezig met de periodieke autokeuringen en onderzocht de gebreken van occasions tussen de twee en elf jaar oud. Opvallend: de Porsche 911 won – voor het eerst – in alle leeftijdsklassen, met een gemiddelde aan mankementen van 2,5 procent bij jonge occasions tot 11,7 procent na elf jaar.
In de top van de ranglijst van het onderzoek, dat liep tussen medio 2017 en medio 2018, domineren de Duitse auto’s. Zo is er een gedeelde tweede plaats voor de Mercedes B-Klasse en Mercedes GLK (2,6 procent tekortkomingen), terwijl de vierde plaats is weggelegd voor de Mercedes SLK (2,8 procent), de winnaar van vorig jaar. Renault-dochter Dacia draagt met de Logan de rode lantaarn (14,6 procent), net voor de Renault Clio (13,0 procent) en de Fiat Punto (12,1 procent).