Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

996 Only

De Belg Alain Heggerick van RUFIE organiseert 5 mei voor de tweede keer een meeting voor Porsche 996-rijders. De eerste keer kwamen de 996-gekken met hun auto’s in Maasmechelen terecht; dit jaar komen zij bijeen op een plek die – volgens Heggerick – de harten van menig Porschist sneller doet slaan: Porsche Centrum Gelderland. “Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland was onmiddellijk voor ons concept te porren. Hij stelde voor om de bezoekers een rondleiding door de werkplaats te geven en af te sluiten met een wandeling door zijn privé-collectie.”
De collectie van Wegh is voor 996-eigenaren zeer de moeite waard. De ondernemer uit Heteren heeft modellen van de eerste watergekoelde 911 die je bepaald niet op elke straathoek tegenkomt. Inmiddels hebben zich al zo’n zeventig eigenaren gemeld voor het gratis event op de bevrijdingsdag. Zij komen rond 11.30 bijeen bij Golfbaan Welderen aan de Grote Molenstraat 173 in Elst en rijden vanaf 13.45 naar Porsche Centrum Gelderland. 
De 996 wordt door velen ondergewaardeerd, en dat is onterecht, vindt de Belg. Maar gelukkig neemt het aantal enthousiastelingen voor deze generatie steeds meer toe, constateert hij. Om die reden heeft Heggerick een Facebook pagina geopend waarin de 996 in het middelpunt staat en eigenaren ervaringen kunnen uitwisselen. Sinds de oprichting hebben al meer dan 150 rijders zich aangemeld bij de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/996Only/
Inschrijven voor de 996 Only-bijeenkomst kan nog via http://www.rufie.be.