Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Bridge-Porsche naar goede doel

De Porsche 911S, waarin hoofdpersonage Saga Norén rondrijdt in de Deens/Zweedse hitreeks The Bridge, wordt geveild voor het goede doel. De olijfgroene Porsche 911 uit 1977 zal op 13 juli worden geveild tijdens de Bonhams Festival of Speed ​​Sale in Goodwood. De opbrengst wordt gedoneerd aan WaterAid, een Zweedse stichting die ernaar streeft om de hele wereld rond 2030 toegang te geven tot schoon water.
Productiebedrijven Filmlance International en Nimbus Film stemden ermee in om de opbrengst van de 175 pk sterke Porsche te schenken aan een goed doel. Actrice Sofia Helin, die vanaf 2011 de autistische politieagente Saga speelde in de vier seizoenen van de serie, is ambassadrice van WaterAid.
Helin zal volgende maand aanwezig zijn op de veiling van de Porsche in Engeland. 
De aparte kleur van auto, die officieel {Jäger Grün} heet, brengt de gemoederen aardig in beweging. Velen vinden het een lelijke kleur, maar echte Porsche-fans vinden 'm fantastisch, ook al omdat deze kleur zo zeldzaam is. De auto moet volgens veilinghuis Bonhams tussen de 23.000 en 34.000 euro opbrengen.