Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Dit is de Mission E Cross Turismo

Dat is nou eens een verrassing van Porsche! Geheel onverwacht toonde het merk op de Autosalon van Genève een tweede carrosserievorm voor zijn Mission E-concept, met de naam Mission E Cross Turismo.
Porsche toonde in 2015 de Mission E, de conceptversie van een eerste volledig elektrische auto. De productieversie daarvan is nog niet op de markt, maar dat heeft Porsche er niet van weerhouden om nu al een nieuwe variant op het elektro-thema te presenteren. 
De vierzits Mission E Cross Turismo is een volledig elektrische cross-over waarin details van zowel de Mission E als van het huidige Porsche-gamma zijn te zien. Het geheel doet met zijn kunststof wielkastranden aan als een offroadversie van de Panamera Sport Turismo. De 4,95 meter lange, 1,42 meter hoge, en 1,99 meter brede conceptcardeelt zijn techniek met de toekomstige Mission E. 
De E Cross Turismo is voorzien van twee elektromotoren die samen 600 pk leveren. Omdat het natuurlijk wel een Porsche is, snelt de protoin minder dan 3,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h. In minder dan twaalf seconden moet de 200 km/h al zijn bereikt. Volgens Porsche is de auto in staat om meerdere keren dergelijke sprintjes af te leggen zonder dat daarbij de prestaties verminderen. Porsche TorqueVectoring verdeelt het vermogen over alle vier de wielen en het Porsche Dynamic Chassis Control zorgt samen met adaptieve luchtvering voor een Porsche-waardig rijgedrag. 
In het interieur schroeft Porsche een systeem dat middels eye tracking in de gaten houdt op welke instrumenten de bestuurder zijn ogen heeft gericht. Het instrument waar je nadrukkelijk naar kijkt, verschijnt vervolgens op de voorgrond van het head-up display. De bijrijder beschikt over een eigen display, waarmee zaken als navigatie, media en de klimaatregeling kunnen worden bediend.
Porsche noemt dit studiemodel een Porsche van de nabije toekomst. Dus met andere woorden: hij komt eraan. 

Bekijk hier het filmpje op het officiële youtube kanaal van Porsche!