Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Elektrische Porsches in aantocht

Of je er nu van gruwelt of een realist bent: Porsche stapt hoe dan ook binnen tien jaar voor vrijwel alle modellen over op elektrische aandrijving. Midden volgend jaar wordt de elektrische Taycan getoond, hoewel de auto niet voor 2020 geleverd wordt. Porsche zou voor de Taycan al tienduizenden orders hebben. Volgens Lutz Meschke, CFO van Porsche, stapt Porsche binnen tien jaar voor alle sedans en SUV’s over op elektrische aandrijving. De komende vier jaar investeert het bedrijf meer dan zes miljard euro in elektrificatie van de modellen.
Meschke kondigde aan dat de eerste elektrische SUV van Porsche zeer waarschijnlijk in 2022 op de markt komt, meldt Automotive News Europe. Dat zou de nieuwe generatie van de Cayenne worden. Uiterlijk in 2025 is de helft van alle Porsche-modellen elektrisch aangedreven, volgens Meschke. “We zijn een relatief klein bedrijf en op lange termijn kunnen we het ons niet veroorloven om eenzelfde model met verbrandingsmotor én elektrische aandrijving in het programma te houden. Er komt een overgangsperiode van drie of vier jaar, omdat we niet in alle regio’s tegelijk op elektrisch rijden kunnen overstappen.”
Volgens Automotive News overweegt Porsche ook om de 718 Cayman en Boxster als elektrische auto te gaan leveren. Goed nieuws voor de niet-elektriciens onder ons: alleen de 911 komt er niet in een elektrische variant. Die behoudt zijn zescilinder boxermotor. Wel zijn er plannen voor een hybride versie.