Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Laden maar

De toekomstige elektrische sportwagen van de Porsche, de Taycan, kan opladen aan laadpalen van 800 volt die verbonden zijn met een intelligent elektriciteitsnet of smart grid. Porsche heeft het eerste laadstation alvast geïnstalleerd in Berlijn.
In afwachting van de Taycan is Porsche begonnen met supersnelle laadpalen van 800 volt en 320 kW te plaatsen. De eerste twee actieve laadpunten zijn geïnstalleerd voor Porsche’s kantoor in het technologiepark Berlijn-Adlershof. Hiermee kan de Taycan vierhonderd kilometer autonomie winnen in twintig minuten (tegenover tachtig minuten met een stopcontact van 400 volt en 50 kW).
Dankzij de verbinding met de smart grid (een slim elektriciteitsnet) kan de bestuurder het laden volgen via een app op z’n smartphone. De constructeur wil honderden dergelijke snelle laadpalen plaatsen, waarvan niet minder dan 500 in de Verengde Staten. Ze zullen ook toegankelijk zijn voor andere elektrische auto’s, maar alleen de nieuwe Taycan kan profiteren van de spanning van 800 volt.