Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Porsche op de grid van Formule E

Porsche stapt officieel in de Formule E. Dat is natuurlijk geen echte verrassing, maar nu heeft de FIA de aanvraag tot deelname ook daadwerkelijke bevestigd en goedgekeurd. Ook dat andere merk uit Stuttgart – dat met die ster – heeft groen licht gekregen.
Het is de bedoeling dat Porsche eind 2019 aan de start staat van het zesde seizoen van de volledig elektrische Formuleklasse. Het chassis en de batterij worden geleverd, waardoor enkel de aandrijving door de deelnemende teams zelf moeten worden ontwikkeld.
Porsche maakte in 2017 bekend te stoppen met de LMP1-activiteiten, om zich te kunnen richten op de Formule E. Duitsland is vanaf het zesde seizoen goed vertegenwoordigd, omdat dan ook de Duitse merken Audi, Mercedes-Benz en BMW op de grid zullen staan, naast DS, Jaguar, Mahindra, NIO, Penske, Venturi en Nissan .
“Ik ben blij dat Porsche op de officiële lijst van gehomologeerde fabrikanten voor seizoen zes staat,” aldus Formule E CEO Alejandro Agag. “Als je me vier jaar geleden had gezegd dat in 2019 de grootste automerken en straatautofabrikanten zouden meerijden, had ik je voor gek verklaard. Nu is het realiteit.”