Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Porsche wellicht de lucht in

‘Nurfliegenistschöner’ zei Opel in 1970 in een advertentie voor hun nieuwe Opel GT. Maar Porsche heeft dat letterlijk genomen. Het merk werkt mogelijk aan een 'drone' die passagiers kan vervoeren, zo meldt de Duitse website 'Automobilwoche'.De website claimt dat de Duitse autofabrikant bezig is met de ontwikkeling van een drone die autonoom passagiers kan vervoeren en zal mogelijk binnenkort zijn eerste ontwerpschets presenteren.
Hoewel er nog niet veel bekend is, zou je als bestuurder enige controle over de machine hebben, maar zou je geen pilotenlicentie nodig hebben om de drone te besturen. Zoals andere bestaande modellen zou een groot deel van de vluchtbesturing worden geautomatiseerd. De drone van Porsche vliegt dus volledig autonoom.
Hoewel het niet duidelijk is of dit gerucht door Porsche officieel is bevestigd, heeft Detlevvon Platen, één van de leiders van Porsche, geuit dat het minstens een half uur duurt om te rijden van de Porsche fabriek naar de luchthaven in Stuttgart, maar dat dit slechts drie en halve minuut duurt via de lucht.
Porsche is niet de enige autofabrikant die in de wereld van drones stapt. Op de Autosalon van Genève presenteerde concerngenoot Audibijvoorbeeld de ‘Pop.Up Next’, het voertuig op de foto. Dat is een volledig elektrisch, volautomatisch conceptvoertuig voor horizontale én verticale mobiliteit. In de verre toekomst zou dit voertuig mensen in steden snel en gemakkelijk over de weg en in de lucht kunnen vervoeren, wat kan bijdragen aan de vermindering van de verkeersdrukte in de stad.