Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Rally kanon

Porsche Motorsport heeft via sociale media de komst van de Cayman GT4 Clubsport Rally Concept aangekondigd. De auto wordt ingezet tijdens de Rallye Deutschland om de reacties op het model te peilen. Porsche schrijft op basis van die reacties in de nabije toekomst een vergelijkbaar model te kunnen ontwikkelen. Wij keuren ‘m goed.
In tegenstelling tot het verleden zien we Porsche eigenlijk amper meer deelnemen aan grootschalige rally-evenementen. Waar de Duitsers in de jaren tachtig imponeerden in de iconische Group B-rallyklasse en in de legendarische Dakar-rally met auto’s als de 959, vinden we ze tegenwoordig vrijwel enkel op het asfalt. Dit zou nu kunnen veranderen met de Cayman GT4 Clubsport Rally.
Tweevoudig Le Mans-winnaar Romain Dumas zal de GT4 Clubsport Rally Concept tijdens de de Rallye Deutschland besturen. De Fransman kwam laatst nog in het nieuws, toen hij samen met Volkswagen het algemene en elektrische record pakte op de Pikes Peak-heuvelklim in zijn ID R Pikes Peak. Het is nog niet bekend of Porsche hiermee een toekomstige deelname aan een rallykampioenschap bevestigt, maar het ligt wel voor de hand. 
De speciale Cayman is, zoals het een rallyauto betaamt, uitgerust met verstralers, een rolkooi, speciale wielen en extra beschermplaten. Porsche doet nog geen mededelingen over de techniek van de auto, maar het is aannemelijk dat de 385 pk sterke 3.8-liter-zescilinder uit de GT4 Clubsport er extra power bij heeft gekregen.