Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Turbo nieuwe WEC safety car

Geen Audi of BMW voert het veld aan tijdens de 24 uur van Le Mans maar Porsche krijgt de eer om de safety car voor het World Endurance Championship te leveren. Tot 2020 rijdt er een Porsche 991 Turbo voorop die grotendeels is gebaseerd op het productiemodel. Dus net als de auto die in de showroom staat beschikt de Turbo over vierwielaandrijving, 540 pk en accelereert hij in drie seconden van stilstand naar honderd kilometer per uur.
Porsche vliegt twee stuks voor het World Endurance Championship de wereld over. Het 2018-2019 ‘superseizoen’ telt onder meer twee wedstrijden op Spa-Francorchamps en twee keer de 24 uur van Le Mans. De auto heeft een matzwarte livery meegekregen, met rode accenten. Daar blijft het niet bij: Porsche levert ook elf interventievoertuigen. 
Natuurlijk is Porsche zeer vereerd dat het de kans krijgt om de safety cars en de interventievoertuigen voor het WEC te leveren, zegt Alexander Stehlig, projectmanager bij Porsche AG. “Als fabrikant van sportauto’s was het voor ons makkelijk om een auto te vinden die voor dit werk nodig is. De meeste modellen voldoen standaard al aan de eisen.”