Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Schadevergoeding

Porsche eist van concerngenoot Audi 200 miljoen euro schadevergoeding omdat het door Audi gebouwde dieselmotoren heeft gebruikt die bij het dieselschandaal zijn betrokken.
Volgens Duitse media heeft voorzitter van de ondernemingsraad van Porsche, Uwe Hück, al eerder geroepen dat de goede naam van ‘zijn' merk door het slijk is gehaald door de elders binnen de VW-groep veroorzaakte problemen. “Steeds weer hebben ze ons verzekerd dat de motoren in orde zijn, dat hebben we zelfs zwart op wit. Dat blijkt allemaal niet te kloppen,” aldusHück.
Vanwege de problemen met de sjoemelsoftware heeft Porsche duizendenCayennes met 3.0 liter TDI-motor moeten terugroepen. De rekening, ook voor juridische en andere kosten, naar verluidt 200 miljoen, legt Porsche nu bij Audi neer omdat de fabrikant in Ingolstadt volgens de contracten verantwoordelijk zou zijn. Porsche wil niet op de berichtgeving ingaan, maar ontkent ze ook niet. De media in Duitsland sluiten niet uit dat beide merken de strijd in het openbaar voor de rechter zullen moeten uitvechten.