Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰

Porsche verzekeren

Dit kost het gemiddeld om de meest populaire auto’s van Porsche te verzekeren

Een Porsche is natuurlijk een prachtige auto. Veel mensen hebben hier hard voor moeten werken en zullen er dan ook erg trots op zijn. Om je Porsche netjes te houden moet je er zuinig op zijn, dat is logisch, zorg er daarom altijd voor dat je een goede verzekering hebt. Ook voor een dure auto zoals een porsche zijn er autoverzekering. Hiervoor kun je terecht op Overstappen.nl - autoverzekering afsluiten. Om je alvast een beetje een idee te geven van de kosten hebben we de drie populairste modellen op een rijtje gezet. We zijn uitgegaan van een bestuurder van 30 jaar met 5 schadevrije jaren. Als jouw situatie anders is kunnen de bedragen dus afwijken. 

Porsche Cayenne
De porsche Cayenne is erg populair in Nederland, niet alleen is de SUV erg praktisch, hij ziet er ook nog eens erg goed uit. De nieuwprijs van deze auto is momenteel 113.500 euro. Er zitten dan nog geen extra opties bij. Voor 146 euro per maand kun je de Porsche Cayenne verzekeren. Het gaat hierbij om een allrisk verzekering.

Porsche Panamera
Net als de Porsche cayenne is ook de Porsche Panamera erg functioneel. In vergelijking met de Cayenne ziet de Panamera er net even iets sportiever uit. Zonder extra opties kost deze auto nieuw 129.300 euro, net iets duurder dus dan de Cayenne. Een allrisk verzekering voor de Porsche Panamera kost rond de 165 euro.

Porsche 718
Er zijn verschillende modellen van de Porsche 718, de populairste modellen zijn de Cayman en de Boxster. Het goedkoopste model van de Cayman kost 83.200 euro en de Boxster kun je kopen vanaf 85.300 euro. Deze modellen zijn dus een aardig stuk goedkoper dan de Cayenne en Panamera. De modellen van Porsche 718 zijn lage sportauto’s. Als je een verzekering voor deze auto’s wilt afsluiten betaal je ook een stukje minder. De gemiddelde verzekering kost namelijk rond de 110 euro per maand.

De verschillen in kosten voor de verzekering zijn redelijk groot, dit is natuurlijk ook logisch want de ene auto is een stuk duurder dan de andere. Wanneer je niet kiest voor een allrisk verzekering maar voor een WA of WA+ verzekering zul je een stuk minder betalen. Meestal liggen de maandelijkse kosten dan net iets boven de 50 euro.