Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰

Hier moet je op letten bij het vergelijken van autoverzekeringen

Hier moet je op letten bij het vergelijken van autoverzekeringen

Bij de aanschaf van een auto moet je ook op zoek naar een verzekering. Waar moet je op letten bij de zoektocht naar de juiste verzekering?

Persoonlijke premie

Verzekeraars proberen zoveel mogelijk informatie van de klant te verzamelen. Zo vindt er bij veel verzekeraars leeftijdsdiscriminatie plaats. Ouderen en jongeren betalen dan meer premies omdat deze vaker schade rijden. Dit verschilt per verzekeraar. Het is dus belangrijk om de verschillen tussen deze ‘persoonlijke premies’ tussen verzekeraars te vergelijken.

Soort auto

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten auto’s op de markt. Zo ook de elektrische auto. Als je een elektrische auto hebt moet je goed zoeken naar een verzekeraar die bij deze auto past. Je kan het beste op zoek naar een all-risk verzekering bij een verzekeraar die verzekeringen voor elektrische auto’s aanbieden.

Reviews vergelijken

Het belangrijkste is misschien nog wel het leren van anderen. Voor het vinden van je autoverzekering kun je op het internet via vergelijkingswebsites de ervaringen van anderen lezen. Hierdoor kun je de meest betrouwbare verzekering vinden die het beste bij jou past.