De termen “grote beurt&rdq" /> De termen “grote beurt&rdq"> De termen “grote beurt&rdq"> PUUR Porsche Magazine - Een Porsche onderhouden? Maak overwo

Nieuws

Een Porsche onderhouden? Maak overwogen keuzes

De termen “grote beurt” en “kleine beurt” leken tijdloos maar zijn nu dan toch echt achterhaald. Voor veel modernere auto’s worden nu flexibele onderhoudsbeurten ingepland waarbij het verschil tussen een grote- en kleine beurt is weggenomen. Heeft u een oudere auto? Dan moet u uzelf nog steeds goed laten informeren als u uw Porsche wilt onderhouden. Een Vakgarage kan u helpen met het maken van overwogen keuzes.

 

Werkzaamheden die worden uitgevoerd bij het onderhouden van auto’s


De belangrijkste werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd bij het onderhouden van auto’s zijn banden wisselen, een bobine vervangen, het vervangen van motorolie, de oliefilter, de interieurfilter en in geval van een benzinemotor ook de bougies. Daarnaast wordt de koelvloeistof en remvloeistof vervangen en zullen alle overige vloeistoffen op peil worden gebracht. 

Naast deze werkzaamheden zullen ook inspecties worden uitgevoerd om de technische staat van de auto in kaart te brengen. Hierbij worden eventuele aankomende mankementen in een vroegtijdig stadium opgespoord en kan wellicht onnodige schade worden voorkomen.
Daarnaast zijn dit soort inspecties van belang om na te gaan of de auto veilig is te gebruiken. Er kan immers worden geconstateerd of er geen sprake is van een overmatige slijtage aan de remmen of dat de banden niet te ver zijn afgesleten.
 

Flexibele onderhoudsbeurten zorgen verandering in het onderhouden van auto’s


Doordat de moderne auto’s steeds “slimmer” zijn, heeft er een duidelijke verandering plaatsgevonden met betrekking tot het onderhouden van auto’s. De grote- en kleine onderhoudsbeurt zijn vervangen voor de flexibele onderhoudsbeurten. Het advies van de garage om de grote beurt eens in de twee jaar te laten uitvoeren en na 15.000 kilometers de auto een kleine onderhoudsbeurt te geven is vervangen voor een melding vanuit de auto zelf. Moderne auto’s berekent zelf wanneer het noodzakelijk is om een onderhoudsbeurt uit te voeren en geven ook aan als er specifieke onderdelen aan vervanging toe zijn. In de praktijk betekent dit dat een moderne auto vaak “alleen maar” uitgelezen hoeft te worden om de to-do lijst van de garagemonteur vorm te geven.
 

Oudere Porsche onderhouden? Zo maakt u overwogen keuzes
 

Als u een nieuwer model Porsche in uw bezit heeft, neemt de auto een groot deel van het denkwerk van u (en uw garage) over. De indicatoren in de auto geven u aan welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Bij een oudere Porsche is dit uiteraard niet het geval. In dat geval is het van belang dat u zelf de overwogen keuzes maakt. Uiteraard kunt u zich hierin laten adviseren door de Porsche dealer maar ook een Vakgarage kan u hierin uitstekend van dienst zijn. 

Er zijn een groot aantal Vakgarage vestigingen, verspreid over heel Nederland. Voor banden wisselen of een bobine vervangen hoeft u dus niet ver te reizen. De Vakgarage biedt een veelzijdige service. Uiteraard bent u ook van harte welkom om gebruik te maken van de vakkennis en ervaring van de vakmensen van deze garage om overwogen keuzes te maken met betrekking tot het onderhouden van een oudere Porsche. Als u een oudere auto heeft, zult u immers zelf deze keuze moeten maken. Uw auto helpt u hier niet bij!