Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

Gek op de Porsche 993!

In de februari-editie van dit magazine stond - heel klein en bescheiden dachten wij nog - een oproepje aan de lezers. Want wie in het rijke bezit was van een Porsche 993 mocht zich aan de redactie kenbaar maken, in woord en beeld. Dát hebben we geweten, want de inbox stroomde vol met sappige verhalen, fraaie foto?s en soms heuse liefdesverklaringen. tekst: Jeroen Ekeler

Eigenaren vertellen over hun 993

Imposante sneeuwploegen

Net als de vorige generaties heeft ook de nieuwste Porsche Cayenne een gepeperde GTS-versie en een overdadig krachtige Turbo S. Is het enorme prijsverschil tussen deze heerlijke SUV?s de moeite waard? We reden met deze imposante sneeuwploegen door Lapland op zoek naar dat antwoord.

Cayenne GTS & Turbo S

Wereldprimeursbeurs

Op de 85e Autosalon van Gen?ve toonden autofabrikanten van over de hele wereld traditioneel hun belangrijkste nieuwe modellen en hun spannendste conceptcars aan het grote publiek. De crisis in autoland lijkt te zijn verdwenen. Porsche speelde een belangrijke rol op de beursvloer. Loop even mee!

Autosalon van Geneve 2015

Watergekoeld is veel beter dan luchtgekoeld

?Als je het mij vraagt worden luchtgekoelde Porsches op dit moment overgewaardeerd,? zegt Porsche-specialist Michael Hoogstraaten uit Peize. ?En dat terwijl een watergekoelde veel beter is. Natuurlijk weet ik dat die motoren een slechte naam hebben. Maar als ze echt zo slecht waren, denk je dat Porsche er dan zoveel zou verkopen??

Michael Hoogstraten reviseert watergekoelde Porsches

Vreemde bedoening

?Die schweizerische Kreativschmiede für automobile Konzepte und Emotionen?. Zo omschrijft Frank Rinderknecht zijn bedrijf Rinspeed Design en daarmee in feite zichzelf. Voor de ontwerpen waarmee hij jaarlijks op de Salon van Genève de show probeert te spelen, is ?creatief? als kwalificatie een understatement; bizar, waanzinnig en gestoord dekken de lading veel beter. Dat bewijst de Rinspeed Bedouin uit 2003.

Rinspeed Bedouin

Schoeisel voor klassiekers

Wanneer Porsches op leeftijd raken, kan de onderdelenvoorziening problemen geven. Diverse bedrijven spelen daarop in door nieuwe delen te vervaardigen, maar bij banden ligt dat toch even wat lastiger. Ziedaar het werkterrein van Oldtimer BV Heeze, specialist in klassiekerbanden. Wilma en Cees van den Heuvel kennen het aanbod en de mogelijkheden als geen ander.

Oldtimer BV Heeze legt zich geheel toe op klassiekerbanden

Ready for Road, Race & Rally

De stickers van zijn laatste optreden op de piste van Le Mans kleven nog aan zijn dieporanje huid. Het is het oorlogstenue van een actieheld, die het als bewijsmateriaal van een gestreden strijd om de schouders heeft laten hangen. De historische racewagen wil een heldhaftig verleden tastbaar houden, zoals een groupie het shirt dat haar popidool in een joelende zaal wierp ongewassen in haar kast bewaart.

Porsche 911 S road, race and really

Pelzer?s straatracer

Een bezoek aan Manuel Pelzer staat borg voor veel Limburgse gezelligheid. Aanschuiven met hemzelf en zijn monteurs aan de grote tafel in zijn woonkamer, betekent koffie met een vlaai en kletsen over hun Porsche passie. Manuel Pelzer is in het bezit van een uiterst agressief projectiel, een Porsche 996 MK1. Behoeft deze Porsche van eind negentiger jaren nog een nadere introductie?

Manuel Pelzer ; 996 MK1

Overige edities