Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

Er is maar ??n ?chte Turbo

Met uitzondering van de Porsche 911 GT3 en GT3 RS hebben alle Porsches 911 nu een turbomotor. Er is sinds 1974 echter maar ??n ?chte Turbo: de 911 Turbo. We reden de nieuwste topversie van Porsche?s vlaggenschip op en rond het gerenoveerde Zuid-Afrikaanse circuit van Kyalami.

Porsche 991.1 turbo

Puristen

Porsche introduceerde in 2009 de Boxster Spyder, een hardcore versie van de Boxster. Slechts voorzien van een soort partytent op stokjes bood deze Spyder ongekend rijplezier, vooral open. We vonden ?m begeerlijk. Vorig jaar kwam er een nieuwe versie op de markt, volgens Porsche puurder dan ooit. We zetten de twee versies bij elkaar. Leuker kon Porsche het niet maken.

Porsche Test; Boxster Spyder 987 vs 981

Cult

Is de 924 een echte Porsche? Ja, vonden de kopers massaal en ze bombardeerden de transaxle tot een van de meest verkochte sportauto?s ter wereld. Veertig jaar na zijn introductie heeft de liefhebber de auto met zijn karakteristieke klaplampen omarmd en heeft de 924 de cultstatus bereikt die hij heeft verdiend.

Porsche 924 history

Zonder schuldgevoel

De auto die we deze keer belichten is een beroemdheid die zeker niet mag ontbreken. Niet in de collectie van State of Art en ook niet in onze behandeling van deze indrukwekkende Porsche verzameling.

Porsche 911 RSR 3.0 Martini replica 1973

Naar Calcutta in een 928

De Fransman Phillipe Delaporte wilde met zijn 24-jarige zoon Baudouin een reis maken die niet bepaald standaard was. Hij koos voor een Porsche 928 S4 om de verre trip naar India te ondernemen; niet de eerste auto waar je aan denkt om 24.000 kilometer over de meest beroerde wegen te trotseren. Ondanks negatieve adviezen vertrokken vader en zoon Delaporte voor de reis van hun leven. We tekenen hun verhalen op in twee delen.

Porsche Reportage deel 1; Naar Calcutta in een 928

Overige edities