Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

420 PK

?Porsches nieuwste superauto? werd de 996 Turbo bij zijn introductie in 2000 wel genoemd. Met zijn 420 pk twinturbo-motor veegde hij met ogenschijnlijk gemak de vloer aan met zo goed als alles op vier wielen. Maar zestien jaar later levert de ?gewone? 991 Carrera S met turbotechniek exact hetzelfde vermogen. Is de 996 Turbo daarmee achterhaald? Wij zeggen van niet.

Turbo vs Turbo; 996 Turbo vs 991.2 Carrera S

Marktplaats live

Wie denkt dat alleen ?chte Porsches grote mannen in vervoering brengen, heeft het mis. Ook modelletjes zorgen voor groot enthousiasme. Er is geen Porsche in de schaal 1:1 gebouwd of er is wel een miniatuurversie van. En dus gaat de International Porsche Collectors Day zaterdag 4 juni in de reprise. De verzamelbeurs voor Porsche liefhebbers vindt plaats in de gebouwen van het Porsche Classic Center in Heteren.

International Porsche Collectors Day; Porsche miniaturen

Heiligschennis

Het is geel met zwart en het steekt. Het steekt de puristen, die het naar eigen inzicht aanpassen van een Gelb-Schwarzer Renner als heiligschennis beschouwen. Marnix Kraaij benadert dat anders en beweert zelfs dat hij het gedachtengoed van Volkswagen met de rally-Kever volgt. Porsche-techniek voelt zich in elk geval opperbest thuis in de 1303 GSR.

Marnix Kraaij vult Gelb-Schwarzer Renner met Porsche-techniek

Mijn droom is uitgekomen

Als je Mark Wegh in maart 2006 had gevraagd waar Porsche Centrum Gelderland tien jaar later zou staan, dan had hij niet durven vermoeden dat het bedrijf zou zijn uitgegroeid tot een van de meest serieuze spelers in Porsche-land, zelfs wereldwijd. Eind maart vierde PCG het jubileum waarbij de showrooms werden omgetoverd tot een spectaculair pop-up museum. Wegh is tevreden: ?Het is mooier dan ik ooit had durven dromen.?

Porsche Centrum Gelderland tien jaar

Vertroeteling

Het behoeft geen betoog dat letterlijk niemand een Porsche uit louter rationele overwegingen koopt. Als liefhebbers onder elkaar kijken we er natuurlijk niet gek van op dat ieder van ons zijn of haar trots uit en te na vertroetelt en niet alleen technisch, maar ook cosmetisch het beste wil. De bedrijven op de hierna volgende pagina?s begrijpen dat als geen ander.

Car Cosmetics Special

Honderd procent Duits

Een Duits familiebedrijf dat alles in het land van herkomst ontwikkelt en produceert, innovatief en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van kwaliteit, mens en milieu. Ziedaar de kernwaarden van Sonax, specialist in hoogwaardige producten en service op het gebied van autoverzorging. De principes liggen dicht tegen die van Porsche aan?

De Porsche principes van Sonax

Kleine stapjes

Met de komst van de geruchtmakende turbomotor in de nieuwe 991.2 hebben wij een bijzondere ?lklappe Targa uit de State of Art Porsche Collection meegenomen voor een historisch vergelijk.

Porsche 911T 2.4 Targa vs 991.2 Targa 4S

Nu mag een ander gaan genieten

Het is mooi geweest, moet Jerry Seinfeld hebben gedacht toen hij een schifting in zijn autocollectie maakte. Het is tijd dat anderen van al het moois gaan genieten, was de achterliggende gedachte. Seinfeld verkoopt zijn auto?s niet uit winstbejag, eerder met pijn in het hart. Te weinig tijd, zo luidt de offici?le verklaring. En tijd is waarschijnlijk het enige waaraan de succesvolle acteur en stand-up comedian gebrek heeft.

Jerry Seinfeld verkoopt deel van zijn Porsche-collectie:

Droomveld

Het raceseizoen 2016 startte met hooggespannen verwachtingen. Een mooi startveld en laten we het voor de verandering eens droog houden. Het uiteindelijke resultaat overtrof elke voorspelling.

Porsche Club Racing

Overige edities