Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

Less is more

Dat we geïmponeerd waren door de nieuwe Porsche 718 Boxster met z?n viercilinder boxermotor met turbotechniek kon je eerder in PUUR al lezen. Maar dat was puur op basis van papieren cijfers. Hoe hij rijdt hebben we ervaren in de omgeving van het Portugese Lissabon.

Porsche 718 Boxster

Kanon uit Bodegraven

Lange tijd is de Porsche 996 niet als serieus gezien. De allereerste watergekoelde 911 werd beschimpt door nieuwe koeltechniek, z?n design en z?n afwerkingskwaliteiten. Maar de 996 is weldegelijk een honderd procent Porsche, vindt Porsche specialist Johan van der Gugten uit Bodegraven. Hij bouwde de 996 X51, een superkanon met alle lekkers die je kunt bedenken.

Porsche 996 GT51

De miljonair

In Villa Erba in Italië werd vorig jaar de Porsche 911 Carrera RS 2.7 door een welwillende koper tot miljonair gekroond. Zo vertalen wij althans het besluit van deze persoon om ? 1.008.000,- te betalen voor de schitterende 42 jaar oude, witte Porsche met rode belettering, dito wielen en een opvallende achterspoiler.

Porsche 911 Carrera RS 2.7

Museumwaardig

Porsche Centrum Gelderland heeft zijn tienjarig bestaan tijdens het paasweekeinde groots gevierd. Beide showrooms van het bedrijf waren gevuld met de 99 spectaculairste Porsches die het bedrijf bijeen kon brengen.

Porsche Centrum Gelderland tien jaar

Smeermiddel

Ondanks stijgende prijzen en toenemende waardering, blijft de Porsche 912 achter bij de 911. Nieuwsgieren naar de eventuele reden én vooral naar de auto zelf, togen we naar Brummen voor een kennismaking met deze ?budget 911?.

Porsche 912

Tegendraadse passie

Rob van Straalen (63) is een passioneel mens en dat zie je terug in zijn haast excentrieke veelzijdigheid. Hij is bepaald geen dertien-in-een-dozijn type. Van Straalen houdt van kunst, runt als orthopedagoog geen praktijk maar een schoonmaakbedrijf en is fanatiek muzikant. Daarnaast heeft hij een Porsche passie. De Amersfoorter is gek van de luchtgekoelde modellen van het merk, maar kocht onlangs naast zijn 993 Turbo toch een watergekoelde 997 Carrera 4S.

Rob van Straalen

Overige edities