Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

De vierdeurs 911 bestaat

Behalve een vage overeenkomst in het profiel en z?n afmetingen, heeft de tweede generatie van de Porsche Panamera weinig meer van doen met het model dat hij vervangt. De nieuwe Panamera: is luxer, sneller en mooier dan de oude. We reden met de Panamera 4S. Conclusie: de vierdeurs 911 bestaat.

De nieuwe Panamera 4S

Terug naar de basisgedachte

Ironisch. Ooit hielp Porsche de dure sportwagenracerij te normaliseren. Anno nu staat de eens zo attractief geprijsde, sportief ?n commercieel succesvolle 904 te boek als een onbetaalbare exoot, die zelden in het openbaar verschijnt. Arjan Norbart en Van Thull Development willen terug naar de oorsprong en leggen hun plan op tafel.

Porsche 904

Aan de auto heeft het niet gelegen

Ieder jaar verschijnen er wel een paar Porsches aan de start van The Winter Trial. We wilden weleens weten wat de charme van het evenement is, dus besloten we de editie van dit jaar te volgen. Resultaat? De volgende keer willen we meedoen.

The Winter Trial 2017

Harde werker achter de schermen

Niet elke raceauto wordt gebouwd om mee te racen. Soms dient hij een hoger doel, zoals de prestaties van raceauto?s die wél gaan racen op een hoger plan brengen. Deze Porsche 917/10, getooid met chassisnummer 001, is zo?n harde werker achter de schermen. Pas toen al zijn huiswerk af was, mocht hij zelf buiten spelen.

Porsche 917/10-001

Honderd-punter

Soms moet je een beetje geluk hebben bij het vinden van een automobiel pareltje. Het overkwam Janek Han. Hij stuitte op een vroege Cayenne Turbo S

Cayenne Turbo S

De ultieme patina

Een vlekje hier, een scheurtje daar; de echte klassiekerliefhebber zeurt er niet over. Voor Michael Fröhlich gaat dat echter nog lang niet ver genoeg. Sinds dik twee decennia staat er een Porsche 356 in zijn achtertuin, en die laat hij volledig over aan de grillen van de natuur.

Porsche in het park

Overige edities