Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰
Artikelen in deze editie

Voldoening

Vanaf het eerste nummer schrijf ik voor PUUR Porsche Magazine, maar gek genoeg had ik nog nooit meer dan een paar honderd meter met een 356 gereden. Tijd om er verandering in te brengen. Verstandig, of is het een gevalletje ?never meet your heroes??

Porsche 356 B (1963)

Best

voortreffelijk!

PUUR Porsche Treffen 2017

1.000.000

Het is de archetypische sportwagen voor dagelijks gebruik, en een stijlpictogram dat zowel het hoofd als het hart beroert: de Porsche 911. het miljoenste exemplaar is 11 mei in Stuttgart-Zuffenhausen van de band gerold.

Porsche Reportage

'Porsche zit in mijn hart'

Van je hobby je werk maken. Doen waar je hart ligt. Vorig jaar besloot Peter van den Berg om die stap te maken, maar zijn liefde voor Porsches bestaat al veel langer. ?Als kind vloog ik al op als ik

Peter van den berg - Van den Berg Car Classic

Ideaal Compromis

SC, Super Carrera. Dat klinkt als iets ultiems binnen de Porsche 911-stamboom, maar in de praktijk betreft het de meest ondergewaardeerde onder de luchtkoelers. Is dat begrijpelijk? Ja. Is dat terecht? Nee. De SC ademt het typische 911-dna uit al zijn poriën, biedt puike prestaties en een behoorlijk klassieke uitstraling. Wie slaat toe?

Porsche 911 SC (1978-1983) koopgids

Groot in het kleine

De naam International Porsche Collectors Day benadrukt het internationale karakter van de Porsche-verzamelaarsdag. De laatste editie werd vorig jaar nog bij Porsche Classic Center Gelderland gehouden, de 2017-editie is opnieuw in Heteren, en wel op zondag 11 juni.

Porsche Event

Andere tijden

In de pits van Circuit de la Sarthe wordt in juni een week lang gesleuteld om de auto?s optimaal te prepareren voor de start van de 24 uur van Le Mans. Dat ging decennia geleden wel anders; toen betrok het team een lokale garage in Teloché, tien kilometer verderop. ?We reden gewoon met de raceauto over de openbare weg naar het circuit,? aldus Gijs van Lennep.

Porsche Le Mans-garage in Teloche

Werk aan de winkel

Als half juni de 2017 editie van de 24 Uren van Le Mans van start gaat, is de indrukwekkende staat van dienst van Porsche zeker geen garantie voor succes. Maar als Le Mans winnaar en wereldkampioen in 2015 en 2016 is Porsche het aan zijn reputatie verplicht om te winnen. Vanwege de grote concurrentie is dat geen eenvoudige opgave, dus dat wordt half juni ongemeen spannend.

The road to Le Mans 2017

Weerbarstige paasraces

Alweer even geleden, maar het is één van de grotere events waar we als PCR dit jaar rijden: de Paasraces. Van oudsher een publiekstrekker, waarbij in de krant al gewaarschuwd werd voor de bijbehorende files op de toegangswegen. De praktijk was zoals gewoonlijk een stuk weerbarstiger met typisch Nederlands weer. Het nieuwe asfalt op Circuit Park Zandvoort mocht zich gaan bewijzen in een grote variëteit aan weersomstandigheden.

Porsche racing

Overige edities