Porsche Magazine Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber

Nog geen F1 voor Porsche

Porsche treedt op korte termijn definitief niet toe tot de Formule 1. Er werd gesproken over een terugkeer van het merk per 2021, maar zover gaat het dus niet komen. 
2021 leek hét geschikte momenten voor nieuwe motorfabrikanten om toe te treden tot de Formule 1. De motorformule zou immers op de schop gaan, waardoor de drempel voor nieuwe partijen aanzienlijk lager kwam te liggen. Onder andere Aston Martin en Porsche toonden interesse, maar beiden haakten gaandeweg het proces af.
In het geval van Porsche is er nog geen sprake van een formele afmelding bij het Formula One Management (FOM), maar interne bronnen melden aan het Duitse automagazine Auto, Motor und Sport dat de tijd voor een Formule 1-avontuur ongunstig is. Het gehele Volkswagen-concern is nog herstellende van het milieuschandaal, waardoor het zeer ongepast zou zijn om op groots uit te pakken op de Formule 1-circuits, zo luidt de redenatie. 
Porsche trok eind 2017 de stekker ook al uit het succesvolle LMP 1-project, waardoor enkel het GT-racen en de Formule E nu rood staan omcirkelt op de racekalender van de Duitse sportwagengigant.